• ANBI Status
    • Voor u als donateur zijn er relevante regelingen voor donaties en schenkingen
    • Geeft u wel eens geld aan een goed doel?

ANBI-Status

Belastingvoordeel

Geeft u wel eens geld aan een goed doel?
Voor u als donateur zijn er relevante regelingen voor donaties en schenkingen. Deze worden hierna besproken.

Inkomsten- en vennootschapsbelasting

Geeft u wel eens geld aan een goed doel? Schenkingen die u doet, mag u onder voorwaarden aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belangrijke voorwaarde die de Belastingdienst stelt, is dat het goede doel waaraan u schenkt is aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s).

Als een ANBI een culturele instelling is, kan deze ANBI de status culturele ANBI krijgen. Bent u donateur van culturele ANBI’s dan kunt u vanaf 2012 tot en met 2017 profiteren van extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Schenk- en erfbelasting

Als een goed doel aangemerkt is als ANBI dan weet u zeker dat er geen schenk- of erfbelasting betaalt hoeft te worden over uw schenking of erfrechtelijke verkrijging. Voor ANBI’s is er namelijk een algehele vrijstelling opgenomen. Uiteraard moet de verkrijging wel het algemeen belang dienen. Op deze wijze komt u schenking of erfrechtelijke verkrijging volledig ten goede aan de doelstellingen van de ANBI.

Controle bij belastingdienst

Met deze link kun u bij de belastingdienst onze ANBI-status online checken:

Naam instelling Vestigingsplaats Begindatum Einddatum Datum
intrekking
RSIN Cultuur begindatum Cultuur einddatum Cultuur datum intrekking
STICHTING MARIJN
Ook bekend als:
WERKEN AAN WOON-WERK- EN ZORGPROJECTEN VOOR MENSEN MET AUTISME / BEPERKING.
Websiteadres:
OOSTERHOUT NB 01-01-2011     823209659

Het ANBI logo is auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Stichting GeefGratis. Organisaties die bij Stichting GeefGratis zijn aangesloten mogen het logo onder voorwaarden gebruiken. De voorwaarden kunt u nalezen op de website van Stichting GeefGratis.